pexels mikhail nilov 7736029(1)

Hoe kies ik de beste verhuurmakelaar?

Wanneer je een verhuurmakelaar wilt inhuren, kies je natuurlijk voor de beste match. Je wilt immers zo min mogelijk overlast en geen onaangename verrassingen. Maar wie is de beste verhuurmakelaar? Wij leggen je graag uit hoe je erachter komt welke partij het beste is voor jouw huurwoning.

Kies voor een verhuurmakelaar met kennis en ervaring

Aangezien het makelaarsberoep een vrij beroep is, kan het moeilijk zijn om de juiste verhuurmakelaar te kiezen. Kies altijd voor een makelaar met kennis en ervaring in de markt. Zoek een bedrijf met gekwalificeerde medewerkers en één met een uitgebreid netwerk van bedrijven en potentiële huurders. Deze verhuurmakelaar begrijpt de (lokale) woningmarkt en de huidige wet- en regelgeving. Zo wordt het maximale uit de huur gehaald, kan er snel een juiste huurder gevonden worden en kom je als verhuurder niet voor onaangename verrassingen te staan.

Kies voor een lokale verhuurmakelaar

Zoek een lokale verhuurmakelaar uit de regio. Deze kent de omgeving goed. Dit heeft voordelen. Doordat dit bedrijf veel connecties heeft met grote bedrijven, kan je pand vaak verhuurd worden aan expats. Meestal zijn dit nette huurders, die hard werken en ook aan hun betalingsverplichtingen voldoen. In combinatie met de kennis van de lokale woningmarkt weet je dat jouw woning in no-time tegen een scherpe huurprijs verhuurd kan worden.

flexstay huisvesting arbeidsmigranten personeelshuisvesting nederland regelen.jpg

Kies voor een makelaar die je het werkt uit handen neemt

Verhuren gaat verder dan het vinden van de juist huurder. Zoek dan ook een partij die meer voor je kan doen. Naast de promotie van het pand en het selectieproces van de kandidaten, is het ook heel fijn als je een makelaar hebt die zorgt draagt voor sleuteloverdrachten, overdrachtsrapportages, huurovereenkomsten, financieel beheer en technisch onderhoud. Bij pech of klachten van huurders staan zij voor je klaar. Wat de wensen van de klanten ook zijn, zij zorgen voor maatwerk.

Zorgeloos verhuren

Ga op zoek naar een partij die je een probleemloze verhuur kan bezorgen. Een makelaar waar je altijd bij terecht kan met je vragen of klachten. Is de makelaar goed bereikbaar? Word je goed op de hoogte gehouden over de status van je woning? Dit zijn allemaal zaken die ervoor kunnen zorgen dat je zorgeloos je huis kunt verhuren. Zelfs als je in het buitenland zit!

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over het verhuren van een woning of ben je benieuwd naar wat de Hopmans Groep voor jou kan betekenen? Neem gerust contact met ons op. We laten graag aan je zien waarom wij de beste partner voor jou zijn!

Scroll naar boven